ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΙΚΑΙAΣ-ΡΕΝΤΗ

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Νίκαια η πόλη που διώχνει τα παιδία της.

Το ζωντανότερο και ενεργητικότερο κομμάτι μιας κοινωνίας είναι και πρέπει να είναι η νεολαία. Οι τοπικοί φορείς αλλά και η Πολιτεία πρέπει να το έχουν αυτό πάντα στο μυαλό τους πριν πάρουν μια σημαντική απόφαση ή πριν χαράξουν μια νέα πολιτική. Την ενέργεια του νέου ανθρώπου όχι μόνο πρέπει να εκμεταλλεύεται αλλά και να αναδεικνύεται. Βασικοί τομείς σε αυτήν την κατεύθυνση είναι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός που όμως στον Δήμο Νίκαιας παρακμάζουν διαχρονικά.

Στον τομέα του αθλητισμού υπάρχει μια καθίζηση των αθλητικών δραστηριοτήτων ενώ χαρακτηριστική είναι η αδιαφορία και η εγκατάλειψη που απαντάται στον δήμο ως προς την συντήρηση και την αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων , έχοντας ως αποτέλεσμα να δίδεται μια κόκκινη κάρτα σε πολλά νέα παιδιά που θέλουν να αθληθούν και να αναδείξουν τα ταλέντα τους στον χώρο της πόλης τους. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Άνω Νεάπολη αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό τόσο σε επίπεδο ασφάλειας όσο καις σε επίπεδο καθαριότητας.
Όσον αφορά τον τομέα του πολιτισμού τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Οι τοπικοί φορείς που ασχολούνται με αυτό το θέμα θα έπρεπε να έχουν ως φωτεινό παράδειγμα δήμους όχι και τόσο μακρινούς όπως τον Κορυδαλλό και τον Ρέντη. Εκεί γίνεται εκμετάλλευση μικρών πολιτιστικών οάσεων όπως το θέατρο Μίκης Θεοδωράκης ( Ρέντη ) και Θανάσης Βέγγος ( Κορυδαλλός ) προκειμένου να διοργανωθούν αξιόλογα πολιτιστικά δρώμενα ( από πολυπολιτισμικά φεστιβάλ μέχρι συναυλίες ) χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα κοστολόγια. Την ίδια ώρα μεγάλα πολιτιστικά Κέντρα με ιστορία στον χώρο αφήνονται στην λήθη του κόσμου, φορέων του πολιτισμού και τελικά στην παρακμή. Το Κατράκειο θέατρο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων προαναφέρθηκαν. Η εγκατάλειψή του δεν αρμόζει σε ένα ιστορικό θέατρο χωρητικότητας 5.000 ατόμων. Η τραγωδία που παίζεται αυτή την στιγμή πρέπει να σταματήσει.
Αν δεν γίνει αλλαγή πλεύσης μην μας φανεί απίστευτο αν η πόλη μας διαγραφεί μια και καλή από τον πολιτιστικό χάρτη και οι νέοι μας μεταναστεύουν σε άλλους όμορους δήμους για καλύτερο βοιωτικό επίπεδο με ότι αρνητικές συνέπειες έχει αυτό για την πόλη μας.

Ι.Φ.ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ

( υπεύθυνος νεολαίας αναπτυξιακής κίνησης )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου